Tájékoztató kéményseprő-ipari közszolgáltatással kapcsolatban

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2012. évben a kéményseprő-ipari közszolgáltatással kapcsolatban új jogszabályok lettek kihirdetve.


Ezen jogszabályok a következők:
 • 2012. évi XC. törvény - a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról.
 • 347/2012. (XII.11.) Korm. rendelet - a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló törvény végrehajtásáról.
 • 63/2012. (XII.11.) BM. rendelet - a kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátásának szakmai szabályairól.
 • Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 51/2012. (XII.27.) önkormányzati rendelete - a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Nógrád megye és Salgótarján Megyei Jogú Város területén.
Az új jogszabályok a továbbiakban is megtartották a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező jellegét.

Leszabályozták a közszolgáltatás végrehajtását és annak igénybevételét, a szolgáltatás elmaradásakor történő intézkedéseket. Felügyeleti szervként az illetékes Katasztrófa Védelmi Hatóságot nevezi meg. A hatóság felügyeli a közszolgáltató tevékenységet valamint a szolgáltatást igénybevevőket és tulajdonukban, használatukban lévő égéstermék-elvezető rendszerek, azokkal összefüggésben lévő tartozékok berendezések álagát, a szolgáltatón keresztül. A hatóság felhatalmazást kapott büntetés, bírság kiszabására. Ezen bírságok között szerepel a kötelező szolgáltatás elmaradása esetén - mely bizonyíthatóan a szolgáltatón kívüli helyzetben alakult ki, értesítések után - alkalmazandó bírságolási nagyságrendet. Meghatározták a szolgáltatás végrehajtásakor alkalmazandó forma nyomtatványokat (BM. rendelet mellékletei).

A nógrádi központunk, ügyek intézése, az ügyfélszolgálat, a levelezési cím szintén változatlanul, 2660. Balassagyarmat Petőfi Sándor utca 13. marad.

Ügyfélszolgálataink:
 • Balassagyarmat, Petőfi u. 13.
  Hétfőtől - csütörtökig: 8.00 - 16.00 óráig
  Pénteken: 8.00 - 11.00 óráig
 • Salgótarján, Petőfi u. 47/a.
  Kedd: 8.30 - 12.00 óráig
  Csütörtök: 8.30 - 12.00 óráig

Balassagyarmat 2013. január 14.

Nemes Tamás
Területi igazgató