FELHÍVÁS

Tisztelt Sertéstartók!

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Pásztói Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának NO-03/EBAO/00630-2/2019. számú határozata alapján Pásztó az afrikai sertéspestis szempontjából szigorúan korlátozott település, a háztáji sertésállományát - az ott tartott sertések korától, ivarától, darabszámától függetlenül - járványügyi szempontból megjelölni szükséges, illetve szükség esetén az állatokból mintát kell vételezni.

Az Országos Főállatorvos a 3/2018. számon kiadott határozatával a magas kockázatú területeken -településünkön is- a sertések korcsoportonkénti összeírását rendelte el.

Településünkön 2019. augusztus 28-án 9:00 órától 12:00 óráig kerül sor a Pásztó Város Jegyzőjének bejelentett sertésállományok díjmentes megjelölésére és nyilvántartásba vételére.

A fenti időpontban a gazdák, vagy azok meghatalmazottjai a korábbiakban bejelentett címen tartózkodjanak otthon, és biztosítsák a helyszínre érkező szolgáltató állatorvos munkáját, hogy az állatok jelölését és nyilvántartásba vételét el tudja végezni.

Fontos, hogy azon gazdáknál, ahol a sertések bejelentése, illetve jelölése elmarad, az állatokat a hatóság kártalanítás nélkül öletheti le!

Amennyiben korábban nem jelentette be az állattartó Pásztó Város Önkormányzatának Jegyzőjéhez a sertéstartást, abban az esetben nem fog szerepelni az állatorvosnak átadott címjegyzékben, így a szükséges megjelölés és nyilvántartásba vétel elmarad!

Az elmaradt sertéstartásra vonatkozó bejelentését még megteheti legkésőbb 2019. 08. 27. 16:00-ig (személyesen a Pásztói Polgármesteri Hivatalban 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35., vagy e-mailben a honlapról letölthető formanyomtatványt hiánytalanul kitöltve, aláírva, és színesben szkennelve a muszak@paszto.hu címre megküldve, vagy telefonon a 06-32-460-155/41-es melléken).

A határidőn túl bejelentett sertéstartók nem kerülnek felvételre az állatorvosnak átadott címjegyzékbe.

Pásztó, 2019. augusztus 15.

dr. Sándor Balázs
jegyző