JELENTKEZZETEK ÖNKÉNTESNEK!

KEDVES PÁSZTÓI POLGÁROK, JELENTKEZZETEK ÖNKÉNTESNEK!

Akinek van ideje, és energiája, hogy a saját idős rokonain kívül másoknak is segítsen, kérem, jelentkezzen Önkéntesnek!
A március 30-ig (jövő hét hétfőig) jelentkezőkből össze fogunk állítani egy csapatot, akik között egy közös koordinációs megbeszélést követően felosztjuk a Közegészségügyi Vészhelyzet kapcsán felmerülő feladatokat.

Ennek az egyeztetésnek az időpontjáról természetesen később tájékoztatjuk a jelentkezőket. Az egyik legfontosabb feladat az lesz, hogy az idősek, betegek, rászorulók és karanténba zártak ellátását biztosítsuk. Az eddigi ellátást az önkormányzat el tudta látni szervezetein keresztül, és az eddig segítségüket felajánló önkéntesek bevonásával, azonban az európai megbetegedési statisztikákat figyelembe véve a segítségre szorulók száma rohamos növekedésnek indulhat és addigra egy azonnal reagálni kész önkéntesekből álló csapatra lesz szükség.

Az alábbi feladatokra kérjük jelentkezéseiket és felajánlásaikat:
-személyes segítő: sofőrök, kézbesítők - akik a kiszállítás okán kapcsolatba kerülhetnek az ellátottakkal, karanténba zártakkal (bár biztosítunk részükre kesztyűt és maszkot, de potenciálisan fennállhat a fertőzésveszély - így csak 60 év alatti, egészséges személyek jelentkezhetnek)
- gépjármű, technikai eszköz, fertőtlenítő anyag stb. felajánlója.

ÖNKÉNTES MUNKÁRA jelentkezni 16 év feletti középiskolásoknak is lehet, természetesen kiskorú esetén szülői beleegyezéssel. Ebben az esetben az önkéntesség beleszámít az érettségihez kötelező 50 órás közösségi szolgálatba. A fiatalokat oktatási időn kívül vonjuk be a feladatokba.

Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet 2020. március 30-ig: - e-mail-ben a forgo.gabriella@paszto.hu címen
- telefonon a 06-30-962-3192-es számon hétfőtől szombatig 9-től 17 óráig Várvölgyiné Forgó Gabriellánál

Várjuk jelentkezéseteket: Farkas Attila polgármester