A Pásztói Gondozási Központ tájékoztatója

Tisztelt Hozzátartozók!

Az országos tisztifőorvos 2020. szeptember 8-án látogatási és intézmény-elhagyási tilalmat rendelt el a szociális intézetekben, amely ugyan továbbra is fennáll, de az ünnepi időszak miatt kiegészítette azzal, hogy december 16-tól az ünnepekre való tekintettel elrendelte a szociális intézményekben az érintésmentes látogatás lehetőségét a bentlakók és a családtagok, rokonok vagy ismerősök számára visszavonásig.

Ehhez előzetesen az alábbi telefonszámon időpontot kell egyeztetniük a látogatóknak a nagy tömeg elkerülése miatt.

Telefonszám: 06/32/560-080

A látogatásnak szigorú eljárási rendje van, melyet az alábbiakban olvashat.

- A látogató az intézmény kijelölt látogatói pontján juthat be, s csakis azok a személyek, akik előzetesen telefonon időpontot egyeztettek.
- Kéz fertőtlenítés majd az érintésmentes testhőmérséklet-mérés után ki kell töltenie a látogatói nyilatkozatot.
- A szájat és orrot eltakaró szájmaszk viselése kötelező! Az intézményben csak sebészeti szájmaszk használható!
- Csomagátvétel és átadás az érintésmentes látogatói ponton tilos!
- A személyes kontakt, érintkezés tilos!
- A látogatás időtartama maximum 30 perc lehet.
- A látogatóknak a megadott látogatási idő előtt 5-10 perccel kell érkezniük a regisztrációra is időt hagyva.
- Egy ellátotthoz heti egy alkalommal érkezhet látogató, és csomagot nem vihet be. Azok átadása továbbra is fertőtlenítést követően lehetséges, melyet az intézmény főbejáratánál lehet leadni.

Ágyhoz kötött ellátottak esetében – a járványügyi előírások szigorú betartásával – lehetőség van a személyes látogatásra az alábbiak szerint:

- A látogató az intézmény kijelölt látogatói pontján juthat be, s csakis azok a személyek, akik előzetesen telefonon időpontot egyeztettek.
- Kéz fertőtlenítés, majd az érintésmentes testhőmérséklet-mérés után ki kell töltenie a látogatói nyilatkozatot.
- A látogató kabátját, egyéb tárgyi eszközeit egy külön, erre a célra kijelölt helyiségben kell elhelyeznie, ezt követően utcai ruházatára teljes védőruhát valamint gumikesztyűt kell felvennie, melyet intézményünk biztosít számára.
- A személyes kontakt, érintkezés tilos!
- Gondozottanként egyszerre csak egy kijelölt személy látogathat, heti egy alkalommal.
- A látogatás maximum időtartama 30 perc.
- A látogatóknak a megadott látogatási idő előtt 5-10 perccel kell érkezniük a regisztrációra is időt hagyva.
- A látogatás ideje alatt a gondozott és hozzátartozójának a szájat és orrot eltakaró sebészeti szájmaszkot kell viselnie. A sebészeti szájmaszkot intézményünk biztosítja. A hozzátartozó csak és kizárólag az intézmény által kapott sebészeti szájmaszkban léphet be az idős ellátott szobájába. Saját szájmaszk használata nem megengedett.

A látogatás csak a hétköznapi idősávban megoldható a személyzet véges kapacitása miatt valamint december 25-én és 26-án látogatás nincs.

Kérjük az óvintézkedések és a látogatási idő pontos betartását!

Tisztelt Hozzátartozók! Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy a járványhelyzet mindenki számára nagy lelki megterhelést jelent, s mindenki felelősségteljesen gondolja át, hogy élni kíván-e ezzel a lehetőséggel, amely esetleg negatív hatással is lehet az ellátottra. A kapcsolattartás az idős hozzátartozóval az eddigiekhez hasonlóan telefonon, video chaten keresztül a továbbiakban is biztosított.


Megértésüket, türelmüket ezúton köszönöm.

Vigyázzanak magukra!

Majorné Nagy Mónika sk.
intézményvezető