Idős férfitől loptak Mátrakeresztesen (NMRFK)

Bejelentés érkezett a Pásztói Rendőrkapitányságra, mely szerint 2011. augusztus 20-án délután két ismeretlen személy – egy férfi és egy nő - megjelent egy mátrakeresztesi háznál és az ott lakó idős úrtól a szomszéd eladó ingatlanról érdeklődtek.

Az idős férfi a két személyt beengedte az udvarára, akik közül a nő beszélgetés közben elterelte a segítőkész sértett figyelmét, amíg a férfi ezt kihasználva kutatást végzett a lakásában, mely során eltulajdonított 510.000 forint készpénzt 10.000 forintos címletekben.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a bűncselekmény elkövetőit, akik mindketten 40-50 év körüliek, a férfi átlagos testalkatú, 170-180 cm magas, a nő kissé kövér, 160-170 cm magas és szürke rövidnadrágot viselt.

A Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy idegeneket semmilyen indokkal, kéréssel ne engedjenek be még az udvarukra sem.

A lopási szándékkal érkezők gyakran adják ki magukat áram-, vagy gázszolgáltató képviselőjének, postásnak, nyugdíjkézbesítőnek, valamely pénztár vagy hivatal alkalmazottjának, és elsősorban a hiszékeny, idős embereket akarják megtéveszteni.

Kitalált történeteik között szerepel, hogy díjat szednek be, nyugdíjat hoztak, biztosítási pénzt vagy nyereményt akarnak átadni. Ezek során sokszor pénzt akarnak felváltatni az ott lakókkal, így terelik el figyelmét és figyelik ki a pénz tárolási helyét.

A trükkös elkövetők sokszor egyszerűen azt állítják, hogy gyümölcsöt, zöldséget hoztak, olykor csak annyit kérnek, hogy vizet ihassanak vagy használhassa a mellékhelyiséget.

Saját értékeik megóvása érdekében legyenek óvatosak, a kaput és az ajtót mindig zárják kulcsra és a kulcsot ne hagyják a zárban. Gyanús, tolakodó személyek látogatása esetén azonnal értesítsék a rendőrséget.

Salgótarján, 2011. augusztus 22.

Lászlók Nóra r. főhadnagy
sajtóügyeletes

Forrás: NMRFK