Pásztó város kitüntetettjei

A hagyományoknak megfelelően augusztus huszadikán adták át Pásztón a városi önkormányzat kitüntető címeit.
A múzeumban megrendezett ünnepélyes átadáson Farkas Attila polgármester rövid köszöntőben méltatta a tizenhárom kitüntetettet, azt hangsúlyozva, hogy ők kivétel nélkül mindannyian rengeteget tettek a helyi közösségért, a városért, a pásztói a társadalomért.

A képviselőtestület döntése értelmében a közéletben, közszolgálatban elért kimagasló teljesítményéért, a város szellemi értékeinek gyarapítása során kifejtett példás tevékenységéért „Pásztóért” Emlékplakett Díjat kapott Almási Lajos és dr. Karsay Ferenc.
Szintén „Pásztóért” Emlékplakett Díjat vehetett át a város hírnevét öregbítő Rozmaring Népdalkör. Berzák Gyuláné és Dr. Bagoly Sándorné „Közszolgálatért” Díj kitüntetésben részesültek. A város egészségügyi ellátása érdekében végzett munkájáért az önkormányzat Dr. Gaál Gizella és Dr. Tóth József orvosok részére Keglevich Margit Díjat adományozott.
Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete kiemelkedő oktató-nevelő munkájáért Havril János és Melykóné Juhász Judit részére Ágasváry Lajos Díjat adományozott, a Csohány Kálmán Díjat pedig idén Herczegné Varga Ilona kapta Pásztó kulturális, közgyűjteményi, művészeti életében elért kimagasló érdemének elismeréseképpen.
A városi testnevelés és sport érdekében kifejtett példamutatóan eredményes és kiemelkedő tevékenységéért és sportteljesítményéért Robotka István a Pásztó Város Sportjáért Díjat vehette át. Ugyanezt a díjat kapta Tódor Sándor, a Pásztói Sakk egyesület elnöke.
Egy diákot is jutalmazott a képviselőtestület: kimagasló tanulmányi eredménye, az országos és nemzetközi sportversenyeken elért eredményei alapján Pintér Réka részére Babják Bertold Díjat adományoztak.