NYERTES PROJEKTJEINK

Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)
ÚJ BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE PÁSZTÓN
A kedvezményezett neve:Pásztó Városi Önkormányzat
A projekt címe:ÚJ BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE PÁSZTÓN
A szerződött támogatás összege:441.663.610 forint
A projekt azonosító száma:TOP-1.4.1-19-NG1-2019-00002

A projekt tartalmának bemutatása.
28 bölcsődei férőhely kialakításával, a bölcsődei ellátáshoz szükséges infrastruktúra létrehozásával és akadálymentessé tételével új bölcsődei intézmény épült Pásztón. Eszközbeszerzés is a projekt részét képezte.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-1.4.1-19-NG1 "Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése" című felhívásra benyújtott és támogatásban részesített projekt megvalósításával a Pásztó Cserhát lakónegyed 1973/38 helyrajzi számú önkormányzati tulajdonban lévő, eddig kihasználatlan, beépítetlen területen jött létre az új bölcsődei intézmény, amely 28 férőhelyes kialakításával egyrészről a szülői igények kielégítéséhez, másrészről a foglalkoztatási lehetőségek bővítéséhez járul hozzá helyi szinten.

Az európai uniós támogatás segítségével a bölcsődei ellátáshoz szükséges korszerű infrastruktúra létrehozására, energiatakarékos megoldások kiépítésére, megújuló energia alkalmazására és új munkahelyek létrehozására került sor, utóbbi a település népességmegtartó képességének javításához is hozzájárult. A kor követelményeinek megfelelően az épület akadálymentes megközelítése is megvalósult, és a kisgyermekek gondozására szolgáló akadálymentes mosdó kialakításával az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítottá vált.

A fejlesztés részét képezte az infrastrukturális szolgáltatások javítását és minőségi ellátását célzó eszközbeszerzés is.

A projekt tényleges fizikai befejezése: 2023.12.27.