Mátrakeresztes - Ifjúsági tábor

Mátrakeresztes - Ifjúsági tábor

Üzemeltető: Pásztói Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft.
3060 Pásztó, Kossuth út. 116.web: http://tabor.matrakeresztes.hu
Kapcsolattartó: Vinczéné Lángos Anna06-30/162-4738
06-32/460-189
Az Ifjúsági tábor elérhetőségei
Telefon:06-32/461-594
e-mail:tabor@matrakeresztes.hu
 
Nyitva tartás: egész évbenkőház: 6 szoba (36+2 fő részére)
Férőhely: 38+16 fő+ sátorhelyfaház: 4 szoba (16 fő részére)
Szállás típusa: ifjúsági táborkőépületben lány , fiú WC, ill. zuhanyzó
Megközelítés: vasútállomás (Pásztó) 13 km autóbuszra átszállás, buszmegállótól 1200 m

A Mátra nyugati kapujaként nevezetes városunk csodálatos természeti környezetben található, amelyhez szervesen kapcsolódik két városrésze, Hasznos és Mátrakeresztes. A Kövicses-patak partján vezető látványos erdei országút, a Zsiló-völgytől Mátrakeresztesig igazi élményt nyújt a gyalogosoknak és gépjárművel közlekedőknek egyaránt. Hasznoson és Mátrakeresztesen keresztül közelíthető meg Fallóskút, Bagolyirtás térsége és a Galyatetői üdülőövezet. A legtávolabbi városrész / 15 km / Mátrakeresztes sajátossága - mikroklímáján, turista útvonalain kívül - az erdő közelségére épített kézi és gépi fakanálgyártás.
Mátrakeresztesen az erdő fáitól körülölelve működik az ifjúsági tábor.
A tiszta erdei levegő, a csendes környék, pihenéshez, kiránduláshoz, ifjúsági rendezvényekhez, túrákhoz ideális helyszínt biztosít!
Várjuk azokat a csoportokat, munkaközösségeket, szervezeteket, baráti társaságokat, akik megfelelő helyet keresnek programjaikhoz.
Az Ifjúsági Tábor egyaránt fogad óvodásokat, általános- és középiskolai osztályokat is.
Táborunk tavasztól őszig üzemel, márciustól október végéig.
A tábor kőházában 38, míg a faházban 16 fő számára tudunk szállást biztosítani.
A komfortos szobák 4 -6 illetve 8 ágyasak.
A tábor rendelkezik melegítőkonyhával, tágas ebédlő helyiséggel, külön vizesblokkal lányok és fiúk részére, valamint a szabadidő eltöltéséhez szükséges helyszínekkel, mint füves, sportolásra alkalmas pálya, fedett közösségi tér, csocsó asztal, tűzrakó hely szolgálja a látogatók kikapcsolódását
Intézmény eszközállománya jelentősen bővült: mikroszkóp, nagyítók, bogárnézők, hagyományos távcsövek, talaj- és vízvizsgálati eszközök, ismertető tablók, szakkönyvtár segíti és teszi még élménydúsabbá a mátrakeresztesi Ifjúsági Táborba érkező csoportok mindennapjait.
Az ismeretszerzés és a panorámában való gyönyörködés mellett, rendkívüli szabadidős tevékenységet és kiváló pihenőhelyet kínálunk.

Abban a reményben munkálkodunk, hogy vendégeink maradandó élményekben gazdagodjanak, amelyek egyben útmutatást is adnak a természet további felfedezéséhez, megismeréséhez, védelméhez. Az itt tartózkodók bepillant-hatnak az erdők csodálatos világába, testközelből ismerkedhetnek az ott lakó élőlényekkel, s miközben személyes élményekkel gazdagodnak a természet részévé válnak.