NYERTES PROJEKTJEINK

Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)
Helyi identitás és kohézió erősítése a Zagyva mentén
A kedvezményezett neve:Konzorciumvezető: Tar Község Önkormányzata
Konzorciumi tagok: Pásztó Városi Önkormányzat,
Alsótold Község Önkormányzata,
Kozárd Község Önkormányzata
Szurdokpüspöki Község Önkormányzata
A projekt címe:Helyi identitás és kohézió erősítése a Zagyva mentén
A szerződött támogatás összege:73 565 860 forint
A támogatás mértéke (%-ban):100
A projekt azonosító száma:TOP-5.3.1-16-NG1-2017-00003

A projekt tartalmának bemutatása.
Tar Község Önkormányzata, valamint Pásztó Város Önkormányzata, Szurdokpüspöki Község Önkormányzata, Alsótold Község Önkormányzata és Kozárd Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy fejlessze az érintett területen élő közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudatát, a helyi civil társadalom felkarolásával pedig segítse a helyi közösségi konfliktusok megoldását. További cél az önkéntesség általános elfogadtatása, az önálló cselekvési képességek, a civil aktivitás, a helyi identitás, valamint a településekhez, térségekhez való kötődés erősítése és ezzel a térségre kifejezetten jellemző elvándorlás csökkentése.

A projekt során - a közösségek részvételével - megvalósuló felmérés és tervezés a térség aktuális társadalmi, gazdasági helyzetének és mobilizálható erőforrásainak a feltárását, az eredmények és az abból eredő cselekvési és fejlesztési szükségletek, javaslatok közösségi megvitatását, valamint egy helyi cselekvési terv elkészítését foglalja magába.

Bővebb információ: Tar Község Önkormányzata, 3073 Tar, Szondy György út 92. Tel: 06-32-470-777, e-mail: titkarsag@tarközség.hu

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022. január 31.

A projekt azonosító száma: TOP-5.3.1-16-NG1-2017-00003