NYERTES PROJEKTJEINK

Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)
Pásztó - Zsigmond király városa
A kedvezményezett neve:Pásztó Városi Önkormányzat
A projekt címe:Pásztó - Zsigmond király városa
A szerződött támogatás összege:   407.868.628 forint
A támogatás mértéke (%-ban):100
A projekt azonosító száma:TOP-1.2.1-16-NG1-2019-00017

A projekt tartalmának bemutatása.
Pásztó történelmi városközpontjában található középkori hangulatú "Romkert" területén, az ottlévő épületegyüttes adottságaira építve - azokat megújítva és továbbfejlesztve - egy attraktív, nagy turisztikai vonzerővel bíró, változatos programokat és szolgáltatásokat nyújtó komplex beruházás valósult meg. A beruházás központi részeként a történelmi városrészben található Csohány Galéria és Gaál István emlékház épületei kerültek teljeskörűen megújításra, valamint további kiállítási eszközök beszerzése is a projekt részét képezte.

Az infrastrukturális fejlesztések eredményeképpen megújult épületek sokoldalú használhatóságot biztosítanak, melyek a projektben megfogalmazott célok elérését szolgálják:
- egyrészt a város Zsigmond király korabeli történelmi hagyományait és értékeit bemutató interaktív kiállítás kerül kialakításra, illetve ehhez kapcsolódóan több különböző középkori tematikájú fesztivál és rendezvény kerül majd megvalósításra. Mindez illeszkedik a város már hagyományos, nagysikerű Zsigmond napi rendezvényéhez, annak méltó helyszínt és kibővített tartalmat biztosítva.
- másrészt művészeti és kulturális jellegű kiállítások és egyéb társadalmi események kerülnek megtartásra a helyszínen: zenei fesztiválok, koncertek, különböző előadások, konferenciák, filmvetítések, fotó és festőművészek kiállításai.

A projekt tényleges fizikai befejezése: 2023.12.30.